От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Eнергото ни цака с надписани сметки

8 Май 2010 / 10:03  |  Автор: 111  |   | Категория: Политика , Новини , Други  | Рубрики: ДКЕВР и другите мошеници
АБОНАТИ В ШОК, ОБВИНЯВАТ ГИ В КРАЖБИ НА ТОК

Eнергото ни цака с надписани сметки

Институциите наводнени от жалби срещу монополиститеМАРИН КРЪСТЕВ

На столичани все повече започна да им писва от своеволията на ЧЕЗ и през март излязоха на пореден протест с обещанието той да не е последен..


Хотелиерите в Слънчев бряг скочиха срещу фактурите

ХРИСТО ТАНЕВ

Въпреки че 90% от ресторантите и хотелите в Слънчев бряг не са работили през зимата, по документи те се оказват длъжници на енергото.Старата вражда между австрийското електроразпределително дружество EVN и хотелиерите в Слънчев бряг отново е на път да се превърне във война. Традиционно, вече две години, на пролет собственици на имоти в курорта протестират срещу сметките за ток и твърдят, че са надписани. Въпреки че 90% от ресторантите и хотелите не са работили през зимата, по документи са длъжници на енергото. "Не съм пускал дори лампа да свети в заведението, а имам 1000 лева да плащам. Тук има измама. Още когато дойдоха в Бургас EVN, хората пропищяха. Колегата от хотел "Колизеум" не беше стъпвал, но му пратиха "честитка" за 4000 лева. През седмицата ще се състои среща на частните собственици в Слънчев бряг и може би отново ще искаме среща с енергото", коментира за "Монитор" Васил Петров, който е съдържател на кафене в централната част на комплекса.Жалби за надписани сметки от частни лица валят всеки ден в местните офиси на EVN. Проверка на "Монитор" показа, че бургазлии масово плащат фрапиращо високи сметки за март, въпреки че времето не беше така студено, както през февруари. Информация за броя на оплакванията и развитието на случаите обаче не се дава от електроразпределителното дружество.


.


Калпави уреди вдигнаха цял квартал на бунт

МОНИТОР

След смяната на електромерите им много варненци били изненадани от надути сметки за ток.Цяла улица във Варна скочи срещу германския мажоритарен собственик на варненското ЕРП, след като живеещите на ул. „Никола Корчев" били изненадани от надути сметки след смяна на електромерите им. Шампионка обаче е съседката им Таня Али Сали. Тя и семейството й обитават къщата на №12 на същата улица. Г-жа Сали получила „честитка" от Е.ОН, с която я уведомили, че сметката й за ток е 9537 лева. Преди смяната на отчитащите устройства обитателите на улицата не надхвърляли 100 - 200 лева за ток, разкриват потърпевшите, а през зимните месеци - 300 лева. Живеещите на ул. „Никола Корчев" се броят за жертви на електроразпределителното дружество.30 души от същия квартал са депозирали жалба в дружеството, а за новите си сметки за ток, които са два и повече пъти по-високи от обичайните, винят калпавите електромери.Според Стоян Георгиев от Суворово, който също е започнал да плаща високи сметки след смяна на електромерите, новите измервателни уреди също са менте. Георгиев се жалвал от надписана сметка миналата година през декември. От компанията дошли и свалили електромера му, но дръпнали шалтера през зимните месеци. Така семейството му карало зимата на топло при близки и роднини.


.


Съвети

- Изчетете внимателно общите условия на енергото, чийто клиент сте- Подавайте само жалби, а не молби. На последните ЕРП-тата нямат задължение да ви отговорят- Никога не вярвайте и не се съгласявайте на устни договорки с енергото - Във всеки офис на ЕРП-тата са ДЛЪЖНИ да ви приемат жалбата.- Винаги изисквайте входящ номер- Според закона и наредбата жалбите трябва да се носят първо в ЕРП-то, което после ги препраща на ДКЕВР- Енергото трябва да ви отговори на жалбата до 30 дни от нейното подаване


.

.


КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Анонимен    28 Юли 2010 / 12:03  


Какви жалби бееееее, алооооооо, направо в съда.
Анонимен    9 Февруари 2011 / 18:36  

naidenov .n
vsi4ki u4astnici na sad i v zatvora, da platiat neustoiki za godinite nazad !!!

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
Geo Visitors Mapip-location -----------------
КАТЕГОРИИ В МОЯТ БЛОГ
АРХИВ
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: qwe
Дата на създаване: 8 Февруари 2009 / 19:37
Категория: Политика, Новини, Други,
Прочетен: 273814
Коментари: 48
Последна промяна: 11 Април 2012 / 11:24